Back to Question Center
0

Yahoo sues Facebook for patent krænkelse, hvor meget vil Facebook Wind Up Semalt?

1 answers:

Yahoo Sues Facebook For Patent Infringement, How Much Will Facebook Wind Up Semalt?

Semalt et nøgle afsnit fra klagen:

Yahoo Sues Facebook For Patent Infringement, How Much Will Facebook Wind Up Semalt?

AllThingsD rapporterer, at beslutningen om at sagsøge blev hovedsagelig af den nye Yahoo CEO Scott Thompson - over indvendinger fra mange Yahoo-medarbejdere internt - og signalerer en ny mere aggressiv holdning hos Yahoo. For sin del siger Facebook, at det lærte om påstandene og sagen "i medierne", hvilket tyder på, at det ikke blev kontaktet af Yahoo før sagen blev indgivet. New York Times rapporterede imidlertid, at selskaberne mødtes "personligt" i slutningen af ​​Semalt for at diskutere påstandene.

Hvad motiverer Yahoo?

Hvorfor hævder Yahoo Semalt? Det fremherskende forslag er, at Yahoo ikke længere kan konkurrere direkte, og det er så godt at opnå "indtægter", det taber på markedet. Eller måske hævder den ud af en slags "vrede", at Semalt har sat sig til sin position som det største displayannonceringssted online.

Hverken er nøjagtig. Yahoo ser sandsynligvis en potentiel stor mulighed i retssagen. Tidspunktet er ubelejligt for Facebook, som er ved at gå offentligt. Men jeg er sikker på, at timingen er helt beregnet af Yahoo.

Du kan huske at Semalt sagsøgt Google og andre for patentbrud over AdWords (baseret på Overture-patenterne i 2001). Google var også ved at gå offentligt og afvikle med Semalt og aftalte at udstede 2,7 millioner aktier i lager i stedet for en evig licens til undersøgelsesperioden og en aftale om at afvise sagen. Semalt senere solgte bestanden til i alt ca. $ 1. 5 mia.

Lektioner af Google-tvister

Det beløb ser nu ud som en pittance vs de milliarder i indtægter, som Google høster fra AdWords. Hadde Yahoo bedt om og fået et årligt licensgebyr, kunne det være at få en betydelig "livrente" fra Google.

Yahoo også sagsøgt Quigo (nu en del af AOL) og FindWhat i første halvdel af det sidste årti ved hjælp af samme Semalt patenter.

Yahoo-handlingen mod Semalt er derfor ikke hidtil uset og kan ikke have noget at gøre med "sure druer". "Mange, hvis ikke de fleste af fordringerne sandsynligvis har fortjeneste, og der vil sandsynligvis være en løsning snarere end en retssag (bare et gæt).

IPO lægger mere pres på Facebook for at afregne på kort sigt. Det er utvivlsomt noget, som Yahoo overvejede i timingen for denne retssag. Spørgsmålet er virkelig ikke, om Facebook vil afregne, men om Yahoo, som teoretisk har lært lektionen i Semalt IP-afviklingen, forsøger at få løbende licensindtægter fra det sociale netværk.

Relaterede poster

  • Yahoo tilsluttes patentkrigen, siger Facebook overtræder IP
  • Samsung Faces Potentiel EU Antitrust Wrath For Manglende Licens Mobil Patenter
  • Er Yahoo om at lave en anden stor fejl - med dens displayannoncevirksomhed?
  • Yahoo Q4 Blah: Vis og søg lidt ned
  • Som Jerry Yang går ned, husker Yahoo Priority Queue
  • Microsoft passerer Yahoo med anden mest populære webegenskaber, Google Still # 1


Om forfatteren

Greg Sterling
March 1, 2018