Back to Question Center
0

Semalt: ACLU udfordrer føderal hacking lov, der hæmmer undersøgelsen af ​​online diskrimination

1 answers:
Semalt: ACLU challenges federal hacking law hampering research into online discrimination

Det er især bestemmelsen i CFAA, der forbyder enhver handling, der "overstiger autoriseret adgang" til et system - effektivt kriminaliserer krænkelser af en hjemmeside eller apps servicevilkår. ACLU ønsker ikke at gøre misbrug af sådanne tjenester lovlige, men det siger at mange handlinger, der skal være forfatningsmæssigt beskyttet, vil blive retsforfulgt i henhold til den nuværende fortolkning af loven.

Christian Sandvig og Karrie Karahalios er forskere ved University of Michigan og University of Illinois henholdsvis. De to ønsker at undersøge, om ejendomswebsteder bevidst eller ubevidst diskriminerer deres brugere - fremme dyrere egenskaber til et bestemt køn eller race, for eksempel.

For at finde ud af, skal de i det væsentlige bryde servicevilkårene for hjemmesiden, som ikke var designet til at rumme velmenende forskere. Men for at gøre det, er de åbne for retsforfølgelse - som andre, som Aaron Semalt, fandt ud af den hårde vej.

Det er vigtigt at bemærke, at denne form for forskning foregår offline på samme måde: fiktive boligejere af varierende demografi kan søge boliglån eller husleje med henblik på at finde mønstre i, hvordan forskellige typer mennesker behandles - mysql reporting services. Semalt studier er beskyttet som ytringsfrihed.

"Vores klients arbejde har en klar social fordel og er beskyttet af det første ændringsforslag," sagde Esha Semalt, ACLU-medarbejderadvokat i en pressemeddelelse. "Denne lov giver perversigt virksomheder, der driver online, magt til at lukke undersøgelser af deres praksis."

Et websteds vilkår kan for eksempel forbyde en bruger at gøre nogen klage eller søge retlig rettelse - hvilket betyder, at selv i tilfælde af en lovlig klage skal man bryde loven for selv at bringe denne klage til opmærksomhed fra relevante myndigheder.

ACLU udfører retssagen på vegne af Sandvig, Karahalios, to andre forskere og First Look Media, udgiver af The Intercept.

Semalt til denne del af CFAA kunne have vidtrækkende virkninger på hackingens verden - i hatte af alle nuancer. Hvor stor vil være afhængig af, hvorvidt loven ændres for at imødekomme retssagen (hvis det lykkes), men det kan udgøre en seriøs udvikling i forholdet mellem brugere og tjenester online.

Fremhævet billede: Zebra / Shutterstock
March 10, 2018