Back to Question Center
0

Semalt UTF-8 viser stadig særlige tegn som spørgsmålstegn

1 answers:

Af en eller anden grund kan jeg ikke vise særlige tegn på min hjemmeside.

Dette er min DOCTYPE linje:

   network assessment	in portland. dtd ">  

Og dette er charsetlinjen:

     

Er dette korrekt? Hvad kan problemet være?

February 8, 2018

Der er flere måder at ødelægge tegn og tegnsæt, end der kan opregnes i et svar. Det vigtige er, at tegnet sæt du erklærer passer til tegnsættet, der blev brugt, når du opretter, lagrer og læser dataene. Der er mange tegn sæt, der kan vise internationale tegn. UTF-8 er universel og meget populær, men det er ikke den eneste.

Du kan have gemt din HTML-fil som ISO-8859-1, som kan vise vesteuropæiske sprog som spansk og tysk. ISO-8859-1 kan specialtegn inklusive ßñçüöäé . Hvis du gemmer HTML-filen som ISO-8859-1, men så sætter du en UTF-8 tegn sætningsdeklaration, får du korruption.

Hvis dit websted har en database, kan det være en anden kilde til problemer. Databasen selv skal indstilles til at gemme UTF-8-tekst. Tabellerne og felterne skal oprettes med den korrekte "collation" til UTF-8. Databaseforbindelsen skal muligvis åbnes med specielle flag, der fortæller føreren at forvente UTF-8 data. Hvis en af ​​disse ikke sker, vil du se karakterkorruption.

Når denne tekst er serialiseret eller deserialiseret, er der potentiale for korruption. Jeg har måttet spore og reparere disse fejl for:

 • Databaser
 • Backend-servere
 • Templating software
 • Intern repræsentation af strenge i hukommelsen til programmering af sprog

Jeg downloadede din om-os. htm-fil fra din webside. Det er i ISO-8859-1 format. Unix-filen kommando fortæller mig dette:

 $ file om os. htm
om os. htm: HTML-dokument, ISO-8859 tekst, med meget lange linjer 

Du skal enten erklære din tegnsæt som ISO-8859-1 (i stedet for UTF-8) eller konvertere teksten til faktisk være UTF-8. Du kan finde dette spørgsmål på StackOverflow nyttigt: Bedste måde at konvertere tekstfiler mellem tegnsæt på?

Semalt UTF-8 viser stadig særlige tegn som spørgsmålstegn
Reply