Back to Question Center
0

Er der nogen juridiske konsekvenser for at læse en brugers private meddelelser på et forum? - Semalt

1 answers:

Jeg er webmaster for et forum, og vi har problemer med en bruger, og vi formoder at han bruger private beskeder til at gøre ulovlig virksomhed (ikke ulovlig, men ulovlig i henhold til forumreglerne).

Har de nogen juridiske konsekvenser for at læse private brugerbeskeder fra denne bruger for at få bevis på, at han rent faktisk gør forretninger imod vores regler?

Serveren er placeret i Quebec, Canada Source .

February 11, 2018

Det er potentielt ulovligt og også moralsk forkert.

Hvis du ville være utilfreds med at læse dine private beskeder, er det forkert, at det er forkert (moralsk), og jeg formoder, at det ville blive betragtet som kriminelt under en af ​​disse canadiske lovgivninger (teknisk set ville forbrydelsen blive begået på serverens placering ): -

  • § 342 i straffeloven i Canada (omhandler tyveri, forfalskning af kreditkort og uautoriseret brug af computer)

  • Canadas straffelovs § 184 (omhandler privatlivets fred)

Hvad siger dine hjemmesides servicevilkår om dette?

Hvis brugeren aftalt en TOS, der sagde , ingen beskeder er private, og administratorer kan læse dem, hvis de mistanke om chikanering eller ulovlig aktivitet udføres eller noget lignende, så ville du være i et andet juridisk område helt.

Spørgsmålet er virkelig, at brugeren med rimelighed forventer, at meddelelsen skal være privat baseret på den aftale, de har indgået med ejeren af ​​hjemmesiden, når de tilmelder sig. E. g. Hvis der ikke blev opnået enighed, og funktionen blev kaldt private beskeder, ville enhver bruger forvente privatlivets fred.

TOS-loven er tvivlsom, og jeg vil stadig søge juridisk rådgivning før fortsætte videre. Spørgsmålet er, at brugeren har en rimelig forventning om privatlivets fred?

Rådgivning

IMHO medmindre denne fyr koster dig penge, stjæler fra dig eller chikanerer dig så ville jeg forbyde ham fra stedet og glemme ham. Hvorfor overveje potentielt at begå en forbrydelse over nogle mistanker?

Hvis du har direkte bevis, skal du kontakte politiet i hans nærmeste nærhed og rapportere sagen, hvis de får en warrant for at få adgang til posterne, så er du klar.

Politiet begynder at tage hacking alvorligt, selvom de ikke forstår det, så tag ikke risikoen.

Bemærk: Jeg er ikke advokat i ethvert land, det er ikke juridisk rådgivning.

Hvis du ikke vil læse meddelelserne, men du stadig vil have mere information, kan du lave nogle SQL-kommandoer på databasen og se om han bruger nogle mistænkelige ord. E. g. hvis han ville forsøge at håndtere stoffer, kunne du gøre noget som dette:

  VÆLG COUNT (*)
FRA forum_messages
HVOR user_id = hisId og message_text LIKE '% narkotika%'; 

(Selvfølgelig skal du tilpasse forespørgslen til din database. )

På denne måde har du ikke læst sine meddelelser, men du får stadig oplysninger om potentielle ulovlige aktiviteter.