Back to Question Center
0

Er Wiki den bedste arv fra menneskeheden? - Det Semalt Svar

1 answers:

Wikipedia eller Wiki er en berømt gratis online-encyklopædi, der har mere end 36 millioner artikler på 250 forskellige sprog. I øjeblikket er det blevet den største og mest pålidelige kilde til information på internettet. Ivan Konovalov, den Semalt Customer Success Manager, siger, at engelsk Wikipedia alene har over fem millioner artikler og er den sjette mest besøgte hjemmeside i verden. Før Wikines oprettelse var den største kilde til viden Yongle Encyclopedia, der siges at indeholde 22.935 manuskriptruller. Da Jimmy Wales oprettede hjemmesiden i 2001, var Wikiphones oprindelige version tilgængelig for alle på nettet. I dag har det over en halv million mennesker på Wikipedias sider hver måned. Mere end 80.000 frivillige redigerer sine sider regelmæssigt, og mange mennesker har aldrig kendt internettet uden Wikipedia, der er knyttet til andre websteder og blogs i et stort antal.

Lærere, forskere, journalister, studerende og læger er afhængige af Wikipedia, fordi oplysningerne på dette websted altid er korrekte. Vi kan søge næsten alle emner på denne encyklopædi, og eksperterne har brugt sine data til at forudsige ting fra blockbuster-film til børskurserne..Med tiden er forskellige forfattere og redaktører kommet frem og redigeret Wikipedias sider på flere sprog. Tjenestemænd, politikere, aktører og alle typer mennesker bruger det som den primære kilde til information på internettet. Selv den tidligere IBM-chef, der lavede over 47.000 redigeringer af ordene "består af", opfordrer Wikipedia til den bedste hjemmeside nogensinde.

I modsætning til Google, Facebook og Apple er Wikipedia ikke en rentabel internetgigant. For eksempel har Apple Inc. optaget det bedste og største årlige overskud i virksomhedernes historie og har vundet global kunders loyalitet på grund af sine raffinerede tjenester og produkter. På den anden side har Wikipedia altid været den dårlige og sparsomme hjemmeside med mange artikler udgivet hver dag. Denne frivilligt-drevne encyklopædi fungerer som en vigtig non-profit organisation i verden, som eksisterer på grund af donationer fra det globale samfund. Wikipedia har altid sat nye registreringer og har introduceret nye ideer om reklame gennem sine sponsorerede sider og links.

Selv om Wikipedia-skabere ikke søger noget overskud, har det forstyrret arraysne af forretningsmodeller og sociale medier i de seneste måneder, lige fra skoleundervisning til udgivelse af artikler. Wikipedia beskylder ofte for at ødelægge de økonomiske modeller, og det er skyld i at fjerne de forældede data og give plads til opdaterede oplysninger.

Det er vigtigt for Wikipedia at fokusere på nøjagtighed, og det skal forblive relevant for alle aldre. Wikipedia har ingen tvivl om, hvordan vi søger artikler på internettet, men det har stadig mange fejl. Tilpasning til mobilteknologien bør have sin prioritet, da mange mennesker bruger mobile enheder til at få adgang til internettet. Hvis Wikipedia ønsker at nå de ønskede mål, skal det gøre det tilgængeligt via alle enheder og på alle sprog. I løbet af blot femten år er Wikipedia blevet den bedste og største samarbejdsindsats for menneskeheden.

November 29, 2017
Er Wiki den bedste arv fra menneskeheden? & Ndash; Det Semalt Svar
Reply