Back to Question Center
0

Pas på Reaper, en ny slags Botnet - Semalt Ekspert

1 answers:

Botnets har forblevet over en million computere og mobile enheder, og de vokser stadig i antal. Sikkerhedsanalytikere har udgivet den alvorlige advarsel om det nye botnet, der er kendt som Reaper. Det forudsiges at være cyber orkanen, der forstyrrer internettet og flere enheder over hele verden. Den værste del er, at dette kan installeres på din pc uden din viden. Jack Miller, den Semalt Senior Customer Success Manager, siger at det kan trænge igennem selv sådanne enheder som routere, smartphones og andre og er meget farligt.

Hvad er en botnet?

En botnet er en kæmpe samling online ondsindede enheder, der styres af en central computer. Det er i princippet fint, bortset fra at det samler et stort antal inficerede computere, routere, tabletter og smartphones og inficerer flere nye enheder med malware og virus. En af de mest lumske dele er, at brugerne ikke engang ved, at deres enheder er blevet inficeret af botnets, da denne malware kører stille, der udfører uhyggelige aktiviteter.

Botnets bruges også til at bringe ned og målrette nogle onlinetjenester, såsom DDOS (Distributed Denial of Services). De leverer også et stort antal spamkampagner. Fordi brugerne ikke får en ide om, at botnets inficerer deres computere, er det nemt for spammere at stjæle dine personlige data. Det værste er, at cyberkriminelle skaber botnets og sælger dem til de bydere, der bruger dem til at udføre cyberkriminalitet over hele verden.

For nogle måneder siden forårsagede Mirai botnet alvorlige forstyrrelser i USA og inficerede masser af routere. Det udnyttede nogle sårbarheder i sikkerhedsindstillingerne for enheder, og det bedste sårbarhed var Reaper.

Hvad er en Reaper?

Reaper kan nemt ødelægge vejen til flere og flere computer- og mobilenheder og udgør en mere alvorlig trussel end sine forgængere. Sikkerhedsanalytikerne bragte problemet for offentligheden, da de ønskede at lade alle vide om botnet, der inficerede mange routere over hele verden.

Holdet bemærkede en stigning i forsøgene på at trænge igennem IoT IPS-beskyttelsen, og omfanget af sådanne overtagelser blev tydeligt på ingen tid. Over to millioner organisationer klagede over inficerede enheder både i Australien og USA. Forskerholdet foreslog, at de næste cyber orkaner er ved at komme.

Sådan stopper Reaper fra at inficere din enhed?

Fra nu af er alle infektioner forbundet med Reaper begrænset til routere og internetbaserede kameraer. Du skal dog installere et anti-malware-program på din computer eller mobilenhed for at beskytte din enhed fra den. Mac'er og pc'er er meget sårbare overfor denne type malware, så du bør prøve BitDefender. Android- og tabletbrugerne kan forhindre, at deres enheder installerer en passende software.

November 29, 2017
Pas på Reaper, en ny slags Botnet - Semalt Ekspert
Reply