Back to Question Center
0

Semalt: Fem trin, der kommer væk med malwareinfektioner

1 answers:

Internettet har tusindvis af trusler, der sværmer det, hvilket udgør et farligt sted for online brugere. Der er udviklet over 74.000 nye vira hver dag med malware, der påvirker over 30% af computerne globalt.

Malware er et coined ord fra ondsindet software og er designet til at gøre sin vej gennem en computers forsvarssystem og forårsage skade på apparatet, en bruger til at få adgang til internettet, virksomheden eller værre. Nik Chaykovskiy, den Semalt Senior Customer Success Manager, siger at det kan synes overvældende, men nogle metoder kan begrænse eller forhindre skade på enheden og de data, der er lagret inde.

Uværdige programmer

Når man kører en online-session i en webbrowser, vises der ofte flere popup-vinduer ud af ingenting. De er kendt for at bede brugeren om at downloade og køre en bestemt software. Operativsystemets forsvarsmekanisme springer altid ind og spørger, om kilden er troværdig. Spidsen her er kun at køre programmer, der har en digital signatur.

Nogle af de applikationer, der skal bruges, er antivirusprogrammer, som scanner systemet for at finde ud af, hvad hensigten med filen er downloadet, og om computeren stadig er sikker ved at klikke på popup-vinduet. Disse popups kan være begyndelsen på en betydelig skadelig hovedpine, hvis de blindt downloades.

Opdater systemet

Gør et punkt for at opdatere operativsystemet og antivirus regelmæssigt. Det bedste er at acceptere alle opdateringer automatisk. Ideen bag disse opdateringer er, at de hjælper med at løse fejl og sårbarheder fra tidligere versioner. Malware udvikler sig altid, og derfor er der behov for regelmæssige opdateringer. Intrengere finder det sværere at få adgang til netværket og skal se efter nye måder at overgå til dette, på hvilket tidspunkt kan udviklerne allerede have en ny opdatering klar.

Undgå at åbne mistænkelige e-mail-bilag

Hackere har fået bedre på innovative måder at få ulovlig adgang til en brugers computer. De gør det nu ved hjælp af e-mails, hvoraf de fleste er spam. Slet altid al spam uden at åbne dem. E-mails synes at komme fra anerkendte kilder, kun at de ikke er. De har tendens til at gøre overskrifterne og meddelelsen vigtige for at skabe en følelse af haster. Når disse når indbakken, skal du scanne dem først ved hjælp af et antivirusprogram. Hvis man ikke kan skelne fra, hvem der sendte en e-mail, skal de fjerne det, da det kan koste dem mere end bare deres computer sundhed.

Brug komplekse adgangskoder

Regel nr. 1 om adgang til internettet er at tage forholdsregler med de anvendte adgangskoder. Enkle er lettere at huske, men det er det nøjagtige, som cyberkriminelle vil have brugeren til at tænke. Når de får fat i disse adgangskoder, forsøger de at bruge dem på andre online-konti. Derfor råder eksperter folk til at bruge forskellige adgangskoder til forskellige konti. En fremragende adgangskode skal være mindst otte tegn lang og kombinere forskellige tegn. Den bedrøvede, jo bedre.

Undgå åbne Wi-Fi-netværk

Hackere drager fordel af åbne netværk, da de spreder malware nemt til de tilsluttede computere af flere grunde. Undgå sådanne netværk, da de giver angriberen en kant over brugerens system Source .

November 28, 2017