Back to Question Center
0

Semalt: Hvordan virker Wiki i forskellige sprog?

1 answers:

Oliver King, den Semalt Customer Success Manager, siger, at Wikipedia har en bred vifte af data, artikler og indhold på forskellige sprog, og redaktørerne opfordres til at oprette de manglende artikler om denne kæmpe encyklopædi . Det er sikkert at sige, at Wikipedia eksisterer på mere end tre hundrede sprog, men de fleste er ufuldstændige og relativt små. Folk fra alle dele af verden besøger Wikipedia dagligt og læser sine mere end 300 sprogudgaver. Nogle af dem søger efter bestemte artikler og indhold skrevet af hundredvis til tusindvis af frivillige forfattere, der er ansvarlige for at opbygge og opretholde denne berømte og gratis encyklopædi. Wikipedias besøgende søger hovedsagelig artiklerne på engelsk, og de andre sprog står for Wiki 30 millioner poster.

Demokratisere adgangen til viden

For at hjælpe forfattere og redaktører af forskellige sproglige samfund med at evaluere de manglende artikler, har computereksperterne hos Wikimedia Foundation og Stanford med succes lavet nogle værktøjer. En af dem hjælper med at identificere de vigtige artikler, der endnu ikke er tilgængelige på et bestemt sprog - san francisco computer store. Redaktører bruger derefter disse anbefalinger til at udarbejde nye artikler. Hvis redaktørerne og forfatterne er flersprogede, er det meget nemt at finde artikler på et andet sprog og oversætte det til det lokale sprog for Wikipedia-læsere.

Wikimedia Foundation forskere Leila Zia og Ellery Wulczyn har samarbejdet med Stanford Universitys studerende Robert West for at præsentere en rapport på International World Wide Web Conference, Montreal. Ifølge dem har Wikipedia en omfattende mængde data, og der er et stærkt forhold mellem sine artikler.

Forskerne er begyndt at oprette lister over artikler på forskellige sprog og krydshenvisning listerne for at finde ud af, hvilke artikler der mangler på hvilke sprog. Derefter estimerede de betydningen af ​​alle manglende artikler baseret på den geografiske og kulturelle relevans. De sigter mod at offentliggøre de manglende artikler så hurtigt som muligt og for at få dem bedre rækker.

Plugging af hullerne

Forskerne har testet forudsætningen med en række eksperimenter. De startede projektet med mere end 4 millioner artikler, der var skrevet på engelsk og opdagede, at over 1,5 millioner artikler manglede i den franske Wikipedia-sektion. Eksperterne valgte derefter de 300.000 vigtige engelsksprogede artikler og oversatte det til det franske sprog. Artiklerne blev opdelt i tre hovedgrupper på mere end 100.000 artikler hver og blev overleveret til de bedste og mest erfarne redaktører. Eksperimentets crux involverede to hovedgrupper af seks tusind redaktører og forfattere, der gjorde flere redigeringer på både franske og engelske sprog inden for tolv måneder før eksperimentet var overstået. I juni 2015 modtog alle redaktører en email, der pegede på de unikke manglende artikler, og de blev bedt om at oversætte den komplette liste over artikler fra engelsk til fransk sprog. En måned senere fik eksperterne adgang til oprettelsen af ​​manglende artiklen og fandt ud af, at de kunne øge de organiske genstande for organiske artikler. Baseret på alle disse resultater udviklede Wikipedia-stiftelsen nogle eksperimentelle værktøjer, hvor redaktører og forfattere kan finde hullerne i deres lokale sprog og få vist på bestemte poster.

November 29, 2017
Semalt: Hvordan virker Wiki i forskellige sprog?
Reply