Back to Question Center
0

Semalt: Sådan blokeres pop-ups, tilføj undtagelser og fejlfinding i Mozilla Firefox

1 answers:

I den følgende artikel forklarer Max Bell, den Semalt Customer Success Manager, alle de indstillinger, du skal vide om, når du styrer pop op-vinduer i din Mozilla Firefox-browser.

Hvad er pop-ups?

Pop-ups er browservinduer, der automatisk vises på din browser uden din tilladelse. De fylder aldrig hele skærmen og kan enten vises oven på den aktuelle side eller under den (pop-unders). Firefox har en unik funktion, der giver deres brugere mulighed for at styre både pop-ups og pop-unders. Hvis du besøger opsætningssiden, vil du opdage, at popup-blokkering er tændt som standard. Hvis brugeren ikke tidligere har afvist Firefox informationslinjen, vises den, når browseren blokerer en pop op. Et ikon, der viser en blokeret pop op, vises også i den aktuelle adresselinje.

For at få adgang til pop-up-blokeringsfunktionerne på webstedet, skal du klikke på Valg fra informationslinjen eller ikonet i adresselinjen. Du kan vælge mellem følgende:

 • Tillad eller bloker pop op-vinduer på det aktuelle websted
 • Rediger pop-up-blokeringsfunktionerne;
 • Vælg ikke at vise dig beskeden, der informerer om en blokeret pop-up;
 • Vis detaljer om den blokerede pop-up;

Blokerende pop op-vinduer på webstedet kan interferere med andre hjemmesider. Nogle websteder bruger pop-ups til nogle af deres vigtige funktioner. Hvis du blokerer deres pop op-vinduer, deaktiverer disse funktioner. For at give nogle websteder mulighed for at have deres pop op-vinduer, mens du browser, skal du tilføje de specifikke websteder en liste over dem, der har lov til at vise pop op-vinduer.

Blokerende pop-ups fungerer ikke altid..Nogle websteder ved, hvordan man bruger afdækkede metoder, hvilket gør det svært for Firefox at forhindre, at deres pop-ups vises, selv efter at de er blokeret.

Her er hvad man kan forvente i popup-blockeringsindstillingerne:

1. Adgang til popup-blockeringsindstillingerne

 • Klik på menuknappen øverst til højre og vælg Valg i rullemenuen;
 • Tryk på Privacy og Security panelet
 • Fjern markeringen i bloker pop-up vinduer under afsnittet Tilladelser;
 • Under fanen Undtagelser vises et nyt dialogvindue, hvor du indtaster en liste over websteder, du vil tillade;

Dialogen beder dig om at:

 • Tillad: hjælper dig med at tilføje et websted til en undtagelsesliste;
 • Fjern websted: giver dig mulighed for at fjerne et websted fra undtagelseslisten;
 • Fjern alle websteder: fjerner alle websteder fra undtagelseslisten;

2. Hvad sker der, hvis en pop-up ikke bliver blokeret?

Kontroller først, om pop-upen kommer fra Firefox. Udseendet skal informere dig om pop-up kommer fra Firefox-browseren. Hvis der i pop op-vinduet er et billede med et udråbstegn, der er indeholdt i cirklen, er pop-up'en fra Firefox. Dens fravær betyder, at du måske har været offer for malware på din computer, som er kilden til dine pop-ups.

For det andet skal du kontrollere, om webstedet er tilføjet til listen Eksklusioner. Følg proceduren for at få adgang til pop-up-blokeringsindstillingerne, og åbn dialogboksen Undtagelser. Hvis webstedet, der forårsager pop-ups, er i undtagelseslisten, skal du klikke på Fjern websted og derefter gemme og lukke siden.

Nogle gange er pop-up-vinduer et forsætligt fly af Firefox for at sikre, at det ikke blokerer pop op-vinduer for websteder, der kræver, at de arbejder. Derfor skal du afgøre, om vinduet dukker op, når du har klikket på musen eller trykker på en tast. Hvis de gør det, og popup-blokeringsfunktionen er tændt, behøver du ikke være bekymret.

Hvis pop-up-vinduer er designet til at ligne Windows, men det er virkelig ikke, kan Firefox ikke stoppe dem.

Endelig, hvis en pop op vises efter at have åbnet Mozilla og beder dig om at deltage i en undersøgelse fra SurveyGizmo, er det et virksomhedsovervågningsprogram, og Firefox vil ikke blokere det.

November 29, 2017
Semalt: Sådan blokeres pop-ups, tilføj undtagelser og fejlfinding i Mozilla Firefox
Reply